Fiat500_miljo1

Fiat 500

Den rappe bybil i smart design og med masser af komfort

Fiat500_C_miljo

Fiat 500C

500C med masser af charme og  med elektrisk kaleche.

Fiat500_L_Miljo

Fiat 500L

Her får du en stor, moderne, komfortabel og sikker bil med god brændstoføkonomi.

Fiat500_living2

Fiat 500L Tracking

Med det innovation Traction+ system, kommer du frem, hvor andre giver op.

Fiat500_living1

Fiat 500L Living

En 7 personers bil med moderne teknologi og kompakt 5-dørs design. 

500Xprodukt_billede

Fiat 500X

500X giver begrebet SUV en helt ny mening og placerer sig størrelsesmæssigt mellem biler som Nissan Juke og Nissan Qashqai

Fiatpanda

Fiat Panda

Danmarks billigste bil. Rummelige, praktisk og med 5 døre. Må trække 800 kg. med anhængertræk, som en af de eneste biler i klassen.

fiattiop_stor

Fiat Tipo

Tipo markerer for alvor Fiats stærke engagement i klassen af familiebiler. Her i den rummelige Hatchback model

 

fiattiop_stw

Fiat Top SW

En blanding af funktionalitet og stil med et dynamisk, moderne design. En generøs stationcar på hele 4,57 meter.

 

fiat punto_1

Fiat Punto

En moderne 5 personers bil med masser af udstyr og god brændstoføkonomi.

 

Fiatcubo

Fiat Qubo

Få plads til det hele? Fiat Qubo er en stor bil med et rummeligt bagagerum og praktiske tagbøjler

 

Fiat_proff

Fiat Professional

Fiat tilbyder også et spændende varevogngsprogram i alle størrelser og i alle prisklasser. Find din varebil hos Fiat Professionel.

logofiat

En af Europas største bilproducenter

FIAT er en italiensk industrikoncern og bilmærke, grundlagt i 1899 under navnet Fabbrica Italiana Automobili Torino af bl.a. Giovanni Agnelli, hvis familie har beholdt kontrollen med firmaet.

Koncernen er en af Europas største producenter af personbiler, men fremstiller derudover lastbiler, busser, landbrugsmaskiner samt jernbane- og flyudstyr. Desuden findes virksomheder inden for tekstilindustri, finans- og medieverdenen, kemisk industri, elektronik- og kommunikationsbranchen samt detailhandel.

Fiat-koncernen beskæftigede i 2005 173.700 personer, heraf 44% i Italien, 27% i det øvrige Europa og 26% i Syd- og Nordamerika. Koncernen havde i 2005 en samlet omsætning på 348 mia. kroner.

Den største enkeltsektor, med hensyn til såvel antal ansatte som omsætning, er bilproduktionen. Den svarer til ca. halvdelen af koncernomsætningen og omfatter bilmærkerne Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari og Maserati; lastbiler og busser fremstilles under mærket Iveco.

Bilproduktionen er meget arbejdskraftkrævende; koncernen har derfor været førende med hensyn til indførelse af automatiseret produktion. Fiat har gennem årene med stor succes produceret små biler. De første var model 501 og 502, som var i produktion 1919-26, men det rigtige gennembrud på markedet for små biler kom i 1932 med Balilla. I 1936 fulgte Topolino — i Danmark kaldet Mariehønen. Traditionen med små biler fortsatte efter 2. Verdenskrig og kulminerede med 500 (1957), Panda (1982) og Uno (1983).

Efter nogle forretningsmæssigt vanskelige år lancerede Fiat midt i 1990'erne en række nykonstruktioner, bl.a. Punto, Bravo og Brava, som vandt bred anerkendelse. Omkring og efter 2000 er en række nye modeller sendt på markeder, ofte med markant design, herunder familiebilen Fiat Multipla og MPV'en Fiat Idea samt en opdateret version af Fiat 500.

I 2014 købte Fiat Chrysler og blev dermed verdens syvende største bilproducent.